Новини

Захист неповнолітніх працівників на Закарпатті — головна тема виступу на радіо «Пульс»

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Іван Хланта став гостем регіонального радіо "Пульс -ФМ". У своєму виступі він наголосив на важливості дотримання законодавства щодо працевлаштування неповнолітніх та захисту їхніх прав.

Інспектор також розповів про основні порушення, які трапляються в області під час працевлаштування неповнолітніх. Це, зокрема, відсутність належного оформлення трудових відносин з неповнолітніми працівниками, відсутність  медичного огляду та спеціального обліку осіб які не досягли 18 років,     недотримання норм щодо тривалості робочого часу, тощо.

Посадовець підкреслив, що працевлаштування неповнолітніх повинно здійснюватися виключно в рамках законодавства, яке забезпечує захист їхніх прав та безпеку на робочому місці. Він зазначив, що робота не повинна заважати навчанню, здоров'ю чи загальному розвитку підлітків. Зокрема, діти віком до 16 років не можуть працювати більше 24 годин на тиждень, а ті, хто старше 16 років – більше 36 годин на тиждень.

Більше інформації на сайті - https://pratsia.in.ua