Новини

Під час прямої трансляції говорили про дитячу працю

Начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Держпраці  Василь Грицик в прямому етері Суспільного розповів про особливості праці неповнолітніх робітників  та нагадав про відзначення Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею.

У своєму виступі посадовець наголосив на важливості захисту прав неповнолітніх працівників та дотриманні вимог трудового законодавства. Звернув увагу на необхідності оформлення трудових відносин з неповнолітніми трудівниками та створення належних умов праці для них,  включаючи безпечне робоче середовище. Нагадав про вік з якого допускається прийняття на роботу осіб молодше 18 років, про скорочення робочого часу для вказаної категорії працівників та оплату праці за виконану роботу. Начальник Управління нагадав, що робота неповнолітніх не повинна перешкоджати їхньому навчанню та розвитку, і закликав роботодавців підтримувати баланс між роботою та освітою для цієї категорії осіб.

Під час етеру було акцентовано увагу на Всесвітньому дні боротьби з дитячою працею, який відзначається щороку 12 червня.