Новини

Як захистити права дітей під час працевлаштування

До Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею головним державним інспектором з питань праці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Михайлом Джумелею проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу з неповнолітніми працівниками ТОВ «Новітекс» та ПАТ «Гроно-текс».
 Фахівець розповів дітям про їхні права та обов'язки відповідно до трудового законодавства, особливо наголосивши на важливості дотримання правил охорони праці та здоров'я. Були детально розглянуто умови праці для неповнолітніх, тривалість робочого часу, відпусток та інших гарантій, передбачених законодавством для цієї категорії працівників.
Також інспектор підкреслив важливість освіти та закликав підлітків поєднувати роботу з навчанням, щоб забезпечити собі кращі можливості для майбутнього професійного розвитку. Було наведено приклади можливих порушень прав неповнолітніх працівників і роз'яснено, до кого вони можуть звертатися у випадку виникнення проблем.
По завершенню інспектор надав вичерпні відповіді на всі питання, а також роздав інформаційні матеріали для подальшого ознайомлення.
Більше інформації на порталі - https://pratsia.in.ua