Новини

Відзначаємо 25 років Конвенції МОП № 182: боротьба за викорінення дитячої праці триває


Сьогодні 12 червня ми відзначаємо 25-ту річницю прийняття Конвенції Міжнародної організації праці про заборону та негайне скасування найгірших форм дитячої праці (№ 182). Це історичне рішення, прийняте в червні 1999 року, ознаменувало нову еру в боротьбі з дитячою працею та привернуло безпрецедентну увагу до цієї проблеми.


МОП працює над ліквідацією дитячої праці з 1919 року, але саме Конвенція № 182 дала потужний поштовх глобальному руху та залучила значні інвестиції для вирішення цієї проблеми. Завдяки цьому документу, світова спільнота отримала нові інструменти для боротьби з найгіршими формами дитячої праці.

Проте, навіть через 25 років, проблема залишається актуальною. На сьогоднішній день 160 мільйонів дітей все ще залучені до дитячої праці, з них 79 мільйонів працюють в небезпечних умовах. Це не лише ставить під загрозу їхнє здоров'я та безпеку, а й впливає на їхнє майбутнє.

Уряди всіх країн продовжують працювати над тим, щоб високі амбіції, виражені в Конвенції № 182, стали реальністю. Тільки спільними зусиллями можливо забезпечити дітям безпечне та щасливе дитинство!

Читайте більше на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/.../vidznachaiemo-25-rokiv-konventsii.../