Новини

Семінар з питань трудового законодавства у Торунському ліцеї

 Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Іван Лопіт провів семінар з викладацьким складом Торунського ліцею Міжгірської селищної ради. Семінар був присвячений актуальним питанням трудового законодавства та соціальної підтримки працівників.
Зокрема, були розглянуті такі теми:
1. Оплата праці. Обговорювалися питання належного оформлення та нарахування заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, а також виплати додаткових заохочень та премій.
 
2. Надання відпусток. Висвітлювалися права працівників на різні види відпусток: щорічні, додаткові, соціальні, а також порядок їх надання та документальне оформлення.
 
3. Працевлаштування інвалідів. Були розглянуті законодавчі вимоги щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, створення належних умов для їхньої праці, а також пільги та гарантії для цієї категорії працівників.
 
4. Психосоціальна підтримка. Обговорювалися методи надання психосоціальної підтримки працівникам, зокрема в умовах стресу та професійного вигорання, а також створення сприятливого психологічного клімату в колективі.
 
5. Мобінг. Були розглянуті питання попередження та боротьби з мобінгом на робочому місці, визначення його ознак та наслідків для працівників, а також заходи, які можна вжити для запобігання цьому явищу.
 
 Більше інформації тут - https://pratsia.in.ua