Новини

Інформування та роз'яснення процедури оформлення трудових відносин, включно з неповнолітніми особами

Головні державні інспектори з питань праці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області, провели зустрічі з учнями та вчителями загальноосвітніх шкіл та проконсультували їх стосовно актуальних викликів:

  • оформлення трудових відносин: присутнім пояснили процедуру складання трудового договору, їх права та обов'язки як працівників, а також процес отримання офіційної роботи.
  • запобігання потраплянню в ситуацію торгівлі людьми, про можливі ризики та небезпеки, пов'язані з торгівлею людьми, та надано поради щодо запобігання цьому.
  • обмеження при оформленні трудових відносин з неповнолітніми особами, роз'яснили особливості оформлення працівничих договорів з неповнолітніми особами та обов'язкові обмеження у виконанні робіт для цієї категорії працівників.
  • дискримінація і мобінг, учням та колективу школи пояснили значення цих понять та їх наслідки, а також звернули увагу на необхідність боротьби з цими явищами.
  • психосоціальна підтримка в закладі, про значення психосоціальної підтримки на робочому місці та наявні ресурси для отримання допомоги в разі потреби.

Ці зустрічі мали на меті підвищення обізнаності школярів та їх наставників щодо їхніх прав та обов'язків у сфері праці, а також збільшення  готовності учнів до вступу в трудове життя. Більше інформації шукайте тут - https://pratsia.in.ua/