Новини

Про подачу документів для проходження медоглядів

 

 

 

 

 

 

 В Управлінні інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці триває визначення категорій працівників, котрі підлягають періодичним медичним оглядам, та погодження списків на проходження таких медоглядів. Фахівець відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці  Світлана Кавранська розглянула документи, подані представниками різних підприємств краю.

Роботодавець організовує проведення періодичних медичних оглядів   згідно з «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженим Наказом  МОЗ України від 21.05.2007 № 246.

 Під час прийому працівника на роботу роботодавець зобов’язаний направити його на обов’язковий медичний огляд. До періодичного медичного огляду мають бути задіяні працівники зайняті на важких роботах, на роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці, на роботах, де є потреба в професійному доборі та особи віком до 21 року.

 Роботодавець повинен під час укладання трудового договору проінформувати працівника під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів (п. 3.2 р. ІІІ «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затверджений Наказом  МОЗ України від 21.05.2007 № 246).

 Більше інформації про безпечну та гідну працю тут - https://pratsia.in.ua/