Новини

Комунікація з керівниками місцевих громад Закарпаття продовжується

Партнерство у питаннях офіційного декларування трудових відносин суб’єктами господарювання є одним з напрямків співпраці Західного міжрегіонального управління Держпраці з органами місцевого самоврядування.

 З метою налагодження дієвої взаємодії в цьому напрямку, начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Василь Грицик провів робочі зустрічі з головами Вишківської селищної ради Ярославом  Гайовичем та  Горінчівської сільської ради Михайлом Калиничем в ході яких розповів про діяльність Управління.

Під час зустрічей сторони обговорили шляхи співпраці в частині зменшення рівня незадекларованої праці на території Вишківської та Горінчівської громад. Василь Грицик наголосив, що інформаційні заходи котрі проводяться інспекторами Управління під час дії воєнного стану, спрямовані на попередження порушень трудового законодавства та законодавства з безпеки праці.  

Органи місцевого самоврядування виступають активними учасниками у формуванні та реалізації політики сприяння створенню безпечних та стабільних умов праці на регіональному рівні.

Керівники органів місцевого самоврядування насамперед мають бути зацікавлені в питанні офіційного працевлаштування найманих працівників, позаяк значна частина податків, які сплачуються суб’єктами господарювання за працівників надходить до місцевого бюджету, резюмував начальник Управління.

Більше інформації на порталі Держпраці - https://pratsia.in.ua/