Новини

Обговорення початкового етапу спільної операції «Мігрант»

У Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області за участі керівників структурних підрозділів міграційної служби, представників обласних управлінь СБУ, Нацполіції, співробітників Чопського та Мукачівського прикордонних загонів відбулася міжвідомча нарада з питань протидії нелегальній міграції.

Мета заходу – розроблення ефективного алгоритму взаємодії задля недопущення порушень у міграційній сфері. Насамперед учасники зібрання обговорили питання проведення підготовчого етапу для реалізації практичної фази цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», який триватиме з 11 по 22 грудня цього року.

Участь у заході взяв начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального Управління Державної служби з питань праці Василь Грицик, який поінформував присутніх про повноваження Управління під час дії воєнного стану.  Повідомив, що з 01 грудня поточного року в області проходить інформаційна кампанія Держпраці під назвою «Трудовий договір –Твій пасок безпеки у світі праці», у ході якої інспектори праці відвідують роботодавців та інформують про недопустимість залучення до роботи найманих працівників, зокрема й іноземних громадян, без оформлення трудових відносин. Водночас посадовець наголосив на важливості співпраці у напрямі запобігання використанню незадекларованої праці.

За результатами наради було прийнято рішення про проведення спільних заходів, відпрацювання механізму обміну інформацією, а також налагодження більш оперативної взаємодії служб у цьому напрямі.