Новини

Позачергове навчання працівників Держпраці з питань запобігання отримання неправомірної вигоди

Із метою забезпечити дотримання працівниками територіальних управлінь антикорупційного законодавства, сьогодні в Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області було проведено онлайн-збори.

Головний спеціаліст сектору з питань запобігання та виявлення корупції Юрій Пеца нагадав співробітникам, що питання отримання хабара регулюється статтею 368 Кримінального кодексу України «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Наголосив: хабарництво – розповсюджений злочин, який вчиняється в усіх галузях службової діяльності, особливо пов’язаних з видачею різного роду дозволів, отримання пільг, прав на що-небудь, затвердженням, реєстрацією документів, їх оформленням, відпуском продукції, отримання як зовнішніх, так і внутрішніх інвестицій, проведенням оцінки державного майна, яке підлягає приватизації, використанням державних цінних паперів, які засвідчують право власника на певні пільги, тощо.

Додатково підкреслив, що мінімального розміру неправомірної вигоди не існує. Отримання держслужбовцем неправомірної вигоди у значному розмірі, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше інформації на порталі www.pratsia.in.ua