Новини

Працівникам відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Вишківської селищної ради про дотримання трудового законодавства

Посадовці Держпраці акцентували, що тільки офіційно оформлені трудові відносини забезпечують здорові, гідні та безпечні умови праці, гарантовані фінансові виплати, всі види соціального страхування, пенсійне забезпечення у майбутньому.

Окремо акцентували увагу на питаннях примусової праці. Наголосили, що торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Нагадали роботодавцям, що вони мають забезпечити психологічну підтримку на робочому місці, дотримання рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах, зберігання прав осіб з інвалідністю. Неприпустимість дискримінації та мобінгу під час трудових відносин.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства: https://pratsia.in.ua/