Новини

Про порушення прав працівників освітянам Закарпаття

За останній місяць інспектори Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області проінформували 354 суб’єкти господарювання щодо питань мобінгу та забезпечення рівних прав чоловіків та жінок на робочому місці.

Фахівці Держпраці роз’яснюють, що згідно статті 2-2 КЗпП України мобінг (цькування) – систематичні (повторювані) тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця, окремих працівників або групи працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, його ділової репутації, у тому числі з метою набуття, зміни або припинення ним трудових прав та обов’язків, що проявляються у формі психологічного та/або економічного тиску, зокрема із застосуванням засобів електронних комунікацій, створення стосовно працівника напруженої, ворожої, образливої атмосфери, у тому числі такої, що змушує його недооцінювати свою професійну придатність.

Нещодавно інспектори провели семінари у Подобовецькому ЗЗСО І-ІІ ст. та Тюшківському ЗЗСО І-ІІ ст. з питань дотримання трудового законодавства. Проінформували працівників  щодо оформлення трудових відносин в умовах воєнного стану, неприпустимості з боку роботодавців дискримінації та мобінгу, забезпечення психологічної підтримки на робочому місці.

 

Більше інформації на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/