Новини

Фахівці Держпраці перевірили хід навчань працівників АТ «Закарпатгаз»

На базі Берегівської дільниці підприємства відкрили навчально-тренувальний полігон, де можуть відпрацьовувати навички слюсарі, майстри служб КПО та АДС.

На тренувальному майданчику облаштована лінія редукування, лінія ГРП, газовий колодязь та 4 підземні газопроводи для виявлення витоків. Крім технічних нюансів роботи на газорозподільних об’єктах, є можливість потренуватися працювати в команді. За ходом навчань спостерігали фахівці управління Держпраці.

«Загалом діяльність нашого управління в цьому році направлена на запобігання нещасним випадкам на виробництві, відповідно до Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік. Побачивши сьогоднішні навчання, ми надали свої рекомендації, що можна вдосконалити на цьому об’єкті», – зазначив начальник відділу нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки Володимир Вербовський.

За словами державного інспектора відділу з питань безпеки праці Західного регіону Олександра Гойса, за останній рік газовики провели вже третє подібне навчання. Це є не лише обов’язковою частиною роботи газових служб, але й запорукою безпечного газопостачання споживачам.

Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua