Новини

Слухачам Українське радіо «Ужгород» про оформлення трудових відносин та порушення прав працівників

Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Держпраці Ольга Давиденко разом із начальником відділу з питань безпеки праці Східного регіону Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Володимиром Яцківом розповіли слухачам радіоефіру про інформаційно-консультативну підтримку, яке надає Управління Держпраці.

Зазначили, що з метою попередження порушень законодавства про працю та з безпеки праці, інспектори Управління інспекційної діяльності проводять інформаційні відвідування роботодавців та їхніх найманих працівників, під час яких роз’яснюються положення законодавства нагляд за яким відноситься до компетенції Держпраці.

Одними із головних питань є оформлення трудових відносин з працівниками, а також приховування виробничого травматизму.

Також інформують про: 

  • ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми;
  • реалізацію Стратегії про права осіб з інвалідністю на період 2017-2023 років «Права людини: реальність для всіх» та Національного плану дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року;
  • дискримінацію і мобінг;
  • психосоціальну підтримку на робочому місці;
  • суспільно-корисні роботи;
  • забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах.

Крім того, з огляду на проведення на Закарпатті посівної кампанії, нагадали про безпеку праці при проведенні весняних польових робіт.

Послухати весь ефір можна за покликанням: https://www.mixcloud.com/suspilneuz/українське-радіо-ужгород-гості-ольга-давиденко-та-володимир-яцків/