Новини

Трудові відносини в умовах воєнного часу

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» провели профілактичні заходи на підприємствах швейної галузі та з приватними підприємцям Мукачівщини.

Представники Держпраці роз’яснили основні зміни в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану. Наголосили на неприпустимості використання незадекларованої праці, особливо, коли економіка країни потребує потужної підтримки з боку її громадян.

Окремо зупинилися на порядку надання відпусток під час дії воєнного стану. Повідомили, що роботодавець має право обмежити тривалість відпустки за поточний робочий рік усього 24 календарними днями. Крім того, може не погодити надання невикористаних відпусток за попередні роки.

Також посадовці надали рекомендації як розпізнати використання примусової праці. Зокрема, щоб уникнути такої діяльності необхідно: не погоджуватися на неофіційну роботу, не віддавати документи посереднику з працевлаштування, зробити копію важливих документів і передати їх родичам.

Більше рекомендацій з питань примусової праці на інформпорталі Держпраці https://pratsia.in.ua/forced_labour.php.