Новини

Сьогодні, у режимі відеоконференції відбулось перше засідання Міжвідомчої робочої групи при Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Міжвідомча робоча група створена з метою акумулювання та реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань із залученням представників державних органів та соціальних партнерів з регіонів, на які розповсюджуються повноваження міжрегіонального управління.
Начальник Західного міжрегіонального управління Держпраці Оксана ЄЗЕРСЬКА акцентувала увагу на успішній співпраці із соціальними партнерами та реалізації інформкампанії, зокрема, «Виходь на світло!», заходів щодо протидії торгівлі людьми. Неформальна зайнятість не є проблемою виключно держави або одного державного органу. Незадекларована праця охоплює інтереси всіх учасників ринку і цілого ряду державних органів.
 
На загальнонаціональному рівні відбулось обговорення і підписання Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки на 2023 рік. Вкрай важливо забезпечити реалізацію положень Національного плану та узгодити спільні дії відповідно до пріоритетних напрямків роботи Державна служба України з питань праці щодо зменшення рівня незадекларованої праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань. Зазначено також про найбільш ризикові галузі економіки, в яких громадяни працюють неофіційно. Національним планом передбачається організація роботи в ризикових сферах господарювання.
Під час інформаційного етапу планується продовження проведення широкомасштабної інформаційної кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.