Новини

Підсумки роботи спрямованої на зниження рівня незадекларованої праці обговорювали на засіданні з соціальними партнерами

Сьогодні в Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбулося чергове засідання постійно діючої робочої групи створеної з метою зниження рівня незадекларованої праці на території Закарпаття.

У заході взяли участь соціальні партнери та представники державних  і правоохоронних органів області дотичних до роботи, що спрямована на подолання нелегальної зайнятості та виплати заробітної плати в конвертах.

Голова робочої групи, перший заступник начальника Управління Василь Грицик, проінформував присутніх про результати роботи Управління в цьому напрямку. Зокрема повідомив, що у зв’язку з тимчасовим призупиненням заходів державного контролю, інспекторським складом установи з початку року проведено 4667 профілактичних заходів по незадекларованій праці, із яких 2967 в рамках інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло!»

За цей час інспектори виявили 642 працівників, які трудилися в тіні. За підрахунками, після превентивних заходів офіційно оформлено на роботу понад 1500 працівників. За словами Василя Грицика, найтісніше в напрямі подолання тіньової зайнятості посадовці Управління співпрацювали з Пенсійним фондом, Центром зайнятості та податківцями. 

 

 

За підсумками засідання, члени робочої групи визначили подальші можливі кроки для ефективної роботи в частині подолання незадекларованої праці в Закарпатській області.