Новини

Працівників релокованого підприємства проконсультували з питань дотримання трудового законодавства

З початку війни на Закарпаття релокувалися понад 400 суб’єктів господарювання, переважна частина з яких це фізичні особи – підприємці у сфері інформаційних технологій, які працюють самостійно з віддаленими робочими місцями.

У той же час залишається значна кількість роботодавців, котрі перевезли обладнання та найманий персонал на терени Закарпаття і тут  розпочали свою діяльність. Саме для цієї категорії підприємств представники Держпраці проводять роз’яснення з питань праці.

Із початку квітня цього року державні інспектори проконсультували 136 релокованих суб’єктів господарювання. Робота в цьому напрямку триває.

Нещодавно головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів    Управління Маріанна Гукс проконсультувала працівників комунального закладу «Донецький академічний обласний драматичний театр» (релокований з Маріуполя) із питань дотримання трудового законодавства. Під час зустрічі інспектор роз’яснила керівництву закладу основні положення законодавства про працю, які зазнали зміни з часу запровадження в Україні воєнного стану та відповіла на низку запитань.   

Як повідомив перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик – інспектори Управління  в межах своєї компетенції будуть надалі консультативно підтримувати релокований на Закарпаття бізнес.

Більше інформації з питань законодавства про працю кожен може отримати, відвідавши: портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua