Новини

Про задекларовану працю та зміни у трудовому законодавстві

розповідали головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Хланта та Олег Соломко під час сьогоднішніх профілактичних зустрічей з роботодавцями і працівниками ТОВ «Рекреаційні технології» та «Мукачівська швейна фабрика», що на Мукачівщині.

Інспектори праці повідомили, що в області триває інформаційна кампанія Держпраці «Виходь на світло!», розказали які ризики тягне за собою незадекларована праця як для працівників так і для роботодавців, закликали відмовлятися від неофіційних трудових відносин у разі наявності таких пропозицій.

Посадовці Управління окремо зупинилися на основних змінах, котрі торкнулися законодавства про працю з часу запровадження в Україні воєнного стану та відповіли на запитання учасників зустрічей. 

Порекомендували, що отримати іншу актуальну інформацію щодо питань трудового законодавства можна на сайті Держпраці – https://cutt.ly/YZYhtKN та інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua