Новини

Про організацію безпечної роботи навчальних закладів Ужгородщини та Сваляви

Ці та інші питання були предметом онлайн семінару на тему «Організація роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», який днями проводився у Закарпатському  інституті післядипломної педагогічної освіти.

Участь у заході взяли головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич, відповідальні особи за охорону праці у відділах (управліннях) освіти територіальних громад області, начальники освітніх установ Ужгородського району та керівники закладів освіти Свалявської  міської ради.

Представниця управління зупинилася на основних вимогах  щодо ведення документації з охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладах освіти. Також звернула увагу присутніх на зміст інструкцій з охорони праці для професій та видів робіт, порядок їх розроблення, затвердження, реєстрацію,  ведення обліку, видачу інструкцій працівникам та введення їх у дію.  

Крім того Тетяна Маргітич наголосила, що у зв’язку з початком опалювального періоду, необхідно створити умови для безпечної експлуатації газового та електрообладнання навчальних закладів, призначити відповідальних осіб та працівників, які пройшли відповідне спеціальне навчання та перевірку знань в навчальних закладах. Інспектор нагадала, що працівникам певних категорій потрібно пройти медичний огляд. Дала роз’яснення щодо розроблення відповідних документів з охорони праці, які повинні бути в освітніх закладах та відповіла на питання учасників семінару.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносин у період воєнного стану за посиланням https://cutt.ly/LZYgbeT та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/.