Новини

На базі навчального центру посадовець Держпраці провів семінар-навчання з робітниками підприємств Мукачівщини

Головний державний інспектор Упраління Андрій Мучичка на базі Закарпатського навчального центру провів семінар-навчання з працівниками та посадовими особами закладів освіти.

Під час заходу посадовець Управління наголосив на важливих питаннях щодо організації безпечного виконання робіт, проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, ведення технічної документації, проведення інструктажів з охорони праці та необхідності використання захисних засобів. Окремо закцентував увагу на терміні видачі ЗІЗ відповідно до норм, їх обліку, забезпечення належних і безпечних умов праці на робочих місцях.

Інспектор назвав порядок приведення у безпечний режим роботи обладнання, устаткування, які працюють під тиском задля уникнення ризиків для життя і здоров’я працівників.

Також разом із працівниками закладів обговорив питання, які стосуються роботи під час воєнного стану: дії працівників під час повітряної тривоги, розробки планів ліквідації аварій.

У ході зустрічі головний державний інспектор проінформував відповідальних осіб про можливість запровадження підприємствами електронного документообігу в системі управління охороною праці, відповідно до наказу № 839-21 Міністерства економіки України від 28.10.2021р.

Більше інформації на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/.