Новини

Роз’яснювально-інформаційні акції на підтримку детінізації праці відбулися у Мукачеві та Берегові

7-8 вересня в рамках інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло!» головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів на чолі з його керівником Ярославом Турянським спільно з представниками районних відділень Пенсійного фонду, центру зайнятості та журналістами одного з регіональних телеканалів зустрілися з місцевими роботодавцями  та працівниками.

Під час зустрічей говорили про важливість викорінення в державі такого ганебного явища як нелегальне працевлаштування, а також про необхідність дотримання норм трудового законодавства з боку роботодавців і їх працівників. Інспектори роз’яснювали ознаки примусової праці, розповідали як не потрапити на гачок недобросовісних роботодавців.

Принагідно посадовці Управління роздавали учасникам заходів інформаційні буклети з корисною інформацією про трудові відносини.

Отримати кваліфіковане роз’яснення мешканці Мукачева та Берегова могли і в мобільно-консультативному центрі, що працював на центральних площах цих міст.

Більше інформації як розпізнати та уникнути примусової праці: https://pratsia.in.ua/forced_labour.ph.