Новини

В Управлінні Держпраці проконсультували керівника релокованих до Ужгорода підприємств

Сьогодні начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Ольга Давиденко разом із першим заступником Василем Грициком та іншими посадовцями установи провели робочу зустріч з керівником ТОВ «Еконнект ІД» (діяльність у галузі комп’ютерного програмування) та ТОВ  «Пласт Прінт» (виробництво пластикових карток, проїзних тощо), котрі нещодавно переїхали на Закарпаття з Харкова.

Через війну значну кількість працівників з підприємств довелося звільнити, четверо переїхали до обласного центру, інші працюють дистанційно. Підприємства перереєстровані в Ужгороді, наразі виробництво відновлено частково. Директор вищезгаданих товариств зазначив, що більш потужне обладнання на стадії встановлення, тому за допомогою центру зайнятості шукають нових працівників.

Під час зустрічі посадовці роз’яснили керівнику релокованих суб’єктів господарювання зміни у трудовому законодавстві, що вступили в дію після запровадження в Україні воєнного часу, про ризики використання незадекларованої та примусової праці.

Очільниця Управління Ольга Давиденко надала перелік питань, з яких роботодавець може звертатися до Управління та підкреслила, що корисна інформація про трудове законодавство в умовах війни та рекомендації з безпеки праці міститься на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.

За результатами зустрічі співрозмовники домовилися про подальший консультаційний супровід.

Принагідно повідомляємо, що Управління Держпраці у Закарпатській області в межах компетенції надає всебічну консультативну допомогу  релокованим  підприємствам для успішного запуску та ведення бізнесу на теренах області.

Роботодавці релокованих підприємств мають можливість звернутися до Управління Держпраці у Закарпатскій області:

– за телефоном: +38 (095) 469-08-95;
– на ел. пошту: dsp@uz.dsp.gov.ua;
– на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/zt.dsp