Новини

Визначили напрямки спільної роботи!

Заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк разом із начальником Управління Держпраці в Закарпатській області Ольгою Давиденко зустрілися із першим заступником начальника Головного управління ПФУ у Закарпатській області Наталією Кіш.

Серед питань, обговорених на зустрічі, було питання офіційного працевлаштування та оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Адже в умовах воєнного стану задекларована праця важлива й необхідна для країни. Сплачені податки за кожного оформленого працівника – це вагомий внесок в економіку України.

Алла Горбатюк зауважила, що саме з цією метою Держпраця створила інформаційну кампанію «Виходь на світло!» Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Крім того, керівники визначили ефективні інструменти діяльності інформаційних порталів Держпраці  та Пенсійного фонду України для максимального поширення корисної інформації щодо трудових відносин, а також з питань безпечної праці як для працівників, так і для роботодавців.

Адже тільки спільною працею можна побороти такі негативні явища як незадекларована працю та трудові відносини в тіні.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці http://pratsia.in.ua/.