Новини

Зустріч із налагодження співпраці заступника Голови Держпраці з головою Закарпатської ОДА

За дорученням Голови Держпраці Ігоря Дегнери заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк провела робочу зустріч з начальником обласної військової адміністрації Віктором Микитою.

Участь у заході також взяли начальник Управління Держпраці Ольга Давиденко та заступник голови ОДА Василь Іванчо. Основною метою зустрічі було налагодження спільної роботи та посилення взаємодії Держпраці та Закарпатської ОВА. Посадовці обговорили питання заборгованості по заробітній платі та шляхи її зменшення в регіоні.

Алла Горбатюк також акцентувала на проблематиці незадекларованої праці в Україні та практичних механізмах її подолання. Зокрема підкреслила інформаційну кампанію «Виходь на світло!», яка наразі триває та спрямована на формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин, особливо в умовах воєнного стану.

У ході зустрічі Віктор Микита зауважив, що Закарпаття – безперечний лідер за показниками економічного зростання. Адже вдалося збільшити частку місцевих підприємців на ринку, релокувати понад 400 компаній (45% від переміщених по Україні) та забезпечити планові надходження до бюджетів усіх рівнів у надскладний час.

Проте голова ОДА підкреслив і наявність певних проблем, до вирішення яких запросив долучитися Управління Держпраці.

На завершення зустрічі сторони домовилися про організацію спільних заходів спрямованих на забезпечення прав працівників та сталого розвитку підприємництва регіону задля підтримки економічного фронту держави та спільного внеску у неодмінну перемогу України.