Новини

Інспектор провів технічну консультацію в Ужгородській дирекції залізничних перевезень

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв'язку Андрій Мучичка надав технічну консультацію на робочому місці черговому по залізничній станції.

Робочим місцем чергового – є пост електричної централізації (пост ЕЦ), тому інспектор звернув увагу на безпечній експлуатації електрообладнання, яке експлуатується, своєчасного проведення замірів з електробезпеки (опору ізоляції проводів та кабелів, опорів контурів заземлення, ланцюга «фаза-нуль»).

Крім того, Андрій Мучичка наголосив на облаштуванні робочої зони поста ЕЦ з дотриманням «Правил безпеки для працівників залізничного транспорту на електрифікованих лініях» та іншої галузевої нормативно-правової документації безпечної роботи. А також виконання працівником виробничих інструкцій з охорони праці.

Також головний державний інспектор обговорив із посадовцями відділу охорони праці дирекції дотримання нормативів із видачі спецодягу працівникам, черговість його заміни і обліку роботодавцем, проведенні досліджень робочого місця чергового по залізничній станції на виробничі фактори. А ще інспектор звернув увагу на структуру, зміст під час розробки нових чи внесення змін вже діючі інструкції з охорони праці. Окремо на обговорення винесли питання щодо важливості проведення інструктажів з охорони праці з працівниками станції, які проводять роботи підвищеної небезпеки.