Новини

На Мукачівщині під час спільного рейду вивчали питання офіційного оформлення водіїв, що здійснюють пасажирські перевезення

Сьогодні в Мукачівському районі на автотрасі Київ-Чоп мобільна група у складі представників відділу державного нагляду (контролю) у Закарпатській області Державної служби України з безпеки на транспорті, Управління Держпраці у Закарпатській області та Нацполіції краю, провела спільний рейд з питань профілактики та виявлення порушень на дорогах Закарпаття.

Під час ранкового профілактично-роз’яснювального заходу, державний інспектор Управління Володимир Севч спілкувався з водіями автотранспортних засобів, що здійснювали пасажирські перевезення.

У межах своєї компетенції фахівець з’ясовував, чи дотримуються перевізники вимог трудового законодавства, насамперед в частині належного оформлення трудових відносин з водіями, дотримання вимог «Положення про робочий час та час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів».

Принагідно посадовець Управління Держпраці звертав увагу суб’єктів господарювання та їх найманих працівників на інформаційну кампанію Держпраці «Виходь на світло!», що продовжується в області та наголошував  на важливості оформлення трудових відносин.

Більше про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційних реcурсах Держпраці https://pratsia.in.ua.

Нагадаємо, що кампанія «Виходь на світло» реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».