Новини

На Хустщині розглядали ключові зміни закону України про організацію трудових відносин

Під час війни – особливі правила трудової діяльності.  Новий ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-ІХ від 15.03.2022 року передбачає зміни. Діятиме він протягом воєнного стану, який ввели відповідно до Закону «Про правовий режим воєнного стану», і втратить свою чинність лише з моменту припинення та скасування воєнного стану.

Сергій Гриценко, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області, роз’яснював, які ж зміни відбулися, що нового потрібно знати як роботодавцям, так і працівникам.

Зустрівся з представниками Хустської міської ради: керівниками управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету, управління культури, молоді та спорту виконавчого комітету, та відділу з питань кадрової роботи виконавчого комітету. Зокрема, поспілкувався з старостою села Іза Хустського району.

 

Також державний інспектор наголосив на необхідності проведення медичного огляду працівників (відповідно до наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007 року із подальшими змінами).

 

Нагадуємо, що консультації можна отримати за допомогою таких засобів комунікації:


телефон: 0954690895 (Viber, WhatsApp, Telegram)


електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua


uzdsp@ukr.net  zvern@uz.dsp.gov.ua


форма для отримання роз’яснень:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform


Більше інформації за посиланням https://pratsia.in.ua/index.php