Новини

На Свалявщині роз’яснювали умови працевлаштування внутрішньо переміщеним особам

Попередити проблему, а не боротися з її наслідками. Фахівці Управління Держпраці продовжують свою інформаційно-роз’яснювальну місію. Так, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв'язку Тетяна Маргітич відвідала Свалявський професійний будівельний ліцей та Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій. Поспілкувалася з внутрішньо переміщеними особами, які тимчасово мешкають в цих навчальних закладах.


Державна інспекторка роз’яснила, що працевлаштування повинно бути офіційним позаяк тільки на офіційно оформленого працівника розповсюджуються всі норми і гарантії трудового законодавства. Також наголосила, що в теперішніх умовах недобросовісні роботодавці не часто хочуть оформляти нових співробітників відповідно до встановлених правил. Пояснила, як можна розпізнати примусову працю, за яких обставин не варто погоджуватися на роботу.

 

 

Важливим акцентом зустрічі було роз’яснення про самі умови прийому на роботу, важливість проходження попереднього та періодичного медичного огляду.
В ході зустрічі Тетяна Маргітич роздала присутнім наочні буклети та відповіла на питання.

 

 Нагадуємо, що за додатковою інформацією можна звертатися:


телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram


електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua


uzdsp@ukr.net zvern@uz.dsp.gov.ua


форма для отримання роз’яснень:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform


Більше інформації за посиланням https://pratsia.in.ua/index.php