Новини

Роз’яснювальна робота на Виноградівщині для суб’єктів господарювання у галузі машинобудування та котлонагляду

Регулярне проведення превентивних заходів – гарант безпечних і здорових умов праці. Адже вони покликані попереджати нещасні випадки та аварії на виробництві. В умовах воєнного стану саме запобіжний напрям є пріоритетом у діяльності Управління Держпраці Закарпаття. До слова, останнім часом помітно розширилася сфера надання консультативної допомоги підприємцям.

Так, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки Управління Юрій Попович нещодавно з профілактичними візитами побував на Виноградівщині, де поспілкувався з підприємцями у галузі машинобудування та котлонагляду.

Інспектор наголосив на законодавчих новаціях щодо спрощеного процесу набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатацію машин механізмів та обладнання підвищеної небезпеки. Усі рекомендації слідують постанові кабміну «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» (Постанова КМУ № 314).

В ході зустрічей Юрій Попович проінформував відповідальних посадових осіб про можливість запровадження підприємствами та установами електронного документообігу в системі управління охороною праці.

Наголосив і про важливість отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, подання декларації відповідності матеріально-технічної бази згідно до вимог законодавства з питань охорони праці після закінчення воєнного стану. Серед основних порушених питань були й необхідність ведення журналів з охорони праці, проведення вступного та періодичного інструктажу на робочому місці.

Принагідно повідомляємо, що додаткову інформацію можна отримати через такі засоби комунікації:


телефон: 0954690895 (Viber, WhatsApp, Telegram)


електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua


uzdsp@ukr.net  zvern@uz.dsp.gov.ua


форма для отримання роз’яснень:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform


Більше інформації за покликанням https://pratsia.in.ua/index.php