Новини

Допомога релокованим підприємствам – що включає?

Актуальні напрями співпраці Управління Держпраці, місцевої влади і керівників підприємств, переміщених на територію Закарпаття, обговорили на засіданні круглого столу, що проходив у  приміщенні Берегівської РДА.

 

 

У заході взяли участь представники відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці краю, Берегівської  райдержадміністрації, філії районного центру зайнятості та керівники трьох релокованих підприємств ТОВ «Стік компані», ТОВ «Варіант Вест», ТОВ «Леда Вест».

Насамперед фахівці Управління Держпраці роз’яснили присутнім вимоги Законів України   від 15.03.2022 та 12.05.2022 року, згідно з якими були внесені зміни  до організації трудових відносин в умовах воєнного стану та  посилено захист прав найманих працівників у цей складний для держави період часу.

На засіданні також мовилося про те, що держінспектори надають інформаційну підтримку  релокованим підприємствам на всіх етапах переміщення їх бізнесу. Що вона включає? Це  правові консультації з питань  трудового законодавства, промислової безпеки, охорони та гігієни праці, надання адміністративних послуг;  спільне вирішення у межах компетенції  разом із соціальними партнерами та представниками влади окремих проблемних питань.

Ці питання  є також предметом обговорення і інформаційної   кампанії «Україна працює», яка зараз триває в області.

Нагадуємо, що консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php