Новини

Медикам нагадали правила експлуатації посудин, що працюють під тиском

На необхідності дотримуватись  правил охорони праці під час експлуатації у лікувально-профілактичних  установах  посудин, що працюють під тиском  (автоклавів),  та кисневого обладнання (балонів, киснепроводів) наголосила  відповідальним особам медичних закладів Мукачівщини та Берегівщини  головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області  Тетяна Маргітич під час проведення тематичних семінарів.

«Вказані види  медичного обладнання, - зауважила представник Управління  Держпраці, - належать  до категорії устаткування підвищеної небезпеки та вимагають  особливої  відповідальності за організацією їх безпечного застосування».

Тетяна Маргітич також нагадала, що на експлуатацію такого обладнання та для провадження робіт підвищеної небезпеки медична установа повинна отримати (продовжити) дозвіл,  і принагідно розповіла про порядок його отримання.  

У ході семінарів йшлося і про плановий  перегляд інструкцій з охорони праці, допуск до обслуговування навченого персоналу лікарні, вимоги урядових постанов № 314 та 357.

На завершення головний державний інспектор акцентувала увагу присутніх на тому, що нехтування вимогами нормативно-правових документів може призвести до виникнення нещасних випадків з тяжкими наслідками.

Консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php