Новини

Неформальним господарникам на Хустщині радили легалізувати їх бізнес

На Закарпатті у літню пору  активно розгортають  свою діяльність сезонні підприємства з вирощення сільгосппродукції, які в основному зареєстровані як домашні господарства.  Такі підприємства належать до так званого неформального сектору економіки, оскільки на практиці вирощену продукцію не споживають для власних потреб, а спрямовують на реалізацію, плюс залучають до роботи велику кількість найманих працівників.

Нині, в умовах воєнного стану,  для  перемоги нашої держави, в тому числі й на економічному фронті, важливою є кожна копійка,  що надходить у державну казну. Саме про говорили головні державні інспектори Управління Держпраці Закарпаття  Сергій Гриценко, Михайло Джумеля за участі спеціаліста місцевого центру зайнятості  під час проведення інформаційних заходів серед працівників та власників одного з таких підприємств на Хустщині.

Держінспектори закликали господарів легалізувати свої підприємства, а працівникам   пояснили, що вони втрачають, погоджуючись на тіньові форми оплати їх праці.

Нагадуємо, що консультації  посадовців Управління Держпраці можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php