Новини

Як розпізнати і уникнути примусової праці: фахівці Управління Держпраці Закарпаття надали переселенцям практичні рекомендації

На Міжгірщині представники Управління Держпраці Закарпаття організували  правовий лікбез для осіб, котрі через складну безпекову ситуацію в їхньому регіоні переїхали на Закарпатті і нині вимушено проживають у приміщенні місцевого дитячого садка.

Насамперед проконсультували стосовно  змін в організації трудового процесу у теперішніх умовах. Та в основному посадовці Управління Держпраці зосередили увагу співрозмовників на заходах захисту від примусової праці.

Зокрема, рекомендували у жодному разі не  погоджуватися на роботу, якщо роботодавець:

пропонує працювати нелегально за явно завищену заробітну плату та вимагає дати згоду на працевлаштування  негайно;

не повідомляє назву підприємства або своє ім’я та його реквізити, а також не надає інформації, яку роботу треба виконувати;

вимагає віддати паспорт або інші документи;

вимагає плату за працевлаштування (я маю компенсувати свої видатки на ваше працевлаштування і маю бути впевнений/впевнена, що ви не передумаєте).

У випадку, коли  не вдалося уникнути недоброчесних роботодавців, або з інших питань головні державні інспектори порадили переселенцям звертатися по консультації в Управління Держпраці краю.

Нагадуємо, що консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php