Новини

Під час онлайн-зустрічі студентів ужгородського коледжу вчили розпізнавати та уникати неофіційної праці

Оскільки навчальний процес у школах,  професійно-технічних та вищих освітніх закладах Закарпаття проходить дистанційно, то фахівці Управління Держпраці краю вирішили провести низку профілактичних заходів зі студентською молоддю краю також  в режимі відеоконференцій.

Сьогодні, до прикладу, головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Маріанна Гукс та Артур Сумара організували онлайн бесіду з вихованцями випускних груп Ужгородського вищого комерційного училища  Державного торговельно-економічного університету на тему: «Переваги офіційного працевлаштування та дотримання трудового законодавства».

Посадовці Управління Держпраці розповіли молоді про негативні наслідки «тіньової» зайнятості і закликали їх відповідально ставитися у майбутньому  до пошуку роботи, зокрема не позбавляти себе соціальних гарантій та офіційно укладати трудові відносини з роботодавцями.

Також  присутнім пояснили, як розпізнати та уникнути примусової праці, аби  не потрапити на гачок непорядних роботодавців.  На завершення заходу студентам надали  інформаційний матеріал та порадили звертатися для отримання кваліфікованої  консультації з питань трудового законодавства до фахівців Управління Держпраці.

Управління Держпраці нагадує, що розяснення можна отримати також за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням

https://pratsia.in.ua/index.php