Новини

Можливі шляхи підтримки релокованим підприємствам розглядали на спільній нараді в Мукачівській РВА

Начальник відділу   з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Ярослав Турянський та головний державний інспектор Володимир Севч взяли участь у спільній нараді, що проходила в приміщенні Мукачівської районної військової адміністрації.

На заході також були присутні перший керівництво та представники структурних підрозділів Мукачівської РВА та Мукачівської районної ради, ДПІ м.Мукачево, депутат Харківської обласної ради і голова Василівської районної ради.

Учасники наради розглянули можливі напрями надання підтримки підприємствам, які переміщують свій бізнес в Мукачівський район. Відповідальні посадові особи, наголосили представники Управління Держпраці, у межах своєї компетенції вже надають необхідний консультаційний супровід щодо вирішення низки актуальних питань: оплати праці, звільнення, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу; організація безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

Водночас, окрім інформаційної підтримки, релокованим підприємствам надається уся необхідна практична та методична допомога.

Присутні також обговорили останні зміни в трудовому законодавстві, які є актуальними в умовах сьогодення. Особливу увагу приділили питанням прихованих трудових  відносин та незаконного звільнення працівників.

Представники районної ради та адміністрації висловили готовність, у разі звернення суб’єктів господарювання щодо релокації підприємств, оперативно долучати до перемовин фахівців Управління Держпраці та сприяти подальшій співпраці.

Управління Держпраці нагадує, що роз’яснення можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням https://pratsia.in.ua/index.php