Новини

Легальна праця, зміни в трудовому законодавстві, робочі місця для переселенців

Нині, в умовах війни, пріоритетним напрямом діяльності фахівців Управління Держпраці у Закарпатській області є інформаційна робота. Адже запровадження новацій у трудовому законодавстві викликало чимало запитань у роботодавців. Окремі положення нормативних документів потребують додаткового роз’яснення щодо їх застосування.

Тож посадові особи Управління Держпраці краю продовжують проводити профілактичні відвідування в області. Можна окреслити три основні групи тем, які порушуються під час цих заходів.  Зокрема, у розмові з роботодавцями  та їхніми найманими працівниками йдеться про: важливість легалізації праці; організацію трудових відносин в умовах воєнного стану; працевлаштування тимчасово переміщених осіб. Водночас держінспектори надають низку рекомендацій громадянам задля недопущення випадків торгівлі людьми.

Такими заходами охоплені усі сфери діяльності, і проводяться вони майже у кожному районі нашого краю. Днями головні державні інспектори Маріанна Гукс та Артур Сумара відвідали ужгородські магазини мережі «Лечо». Загалом на сьогодні у цих крамницях працевлаштовано понад сімдесят осіб. Як запевнили самі працівники, їхня діяльність здійснюється у межах правового поля. Представники Управління Держпраці нагадали персоналу їх трудові права, вказали на плюси офіційної праці та мінуси нелегальної форми роботи, а також відповіли на актуальні запитання.

Управління Держпраці нагадує, що розяснення можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

 

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням https:// pratsia.in.u