Новини

На Хустщині проходили роз’яснювальні заходи Управління Держпраці

На час воєнного стану, який був запроваджений в Україні у зв’язку з повномасштабним вторгненням  російських окупантів і продовжений до 25 травня, частина законодавчих актів у нашій державі, як відомо, зазнала певних змін. Нагадаємо,  новації торкнулися  законодавства про працю.

Зокрема, Закон України  № 2136-ІХ від 15.03.2022 року «Про організацію трудових відносин  в умовах воєнного стану» передбачає низку нововведень, покликаних адаптувати правові норми до вимог сьогодення.

З метою  роз’яснення положень цього  закону фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять тематичні заходи у трудових колективах краю, в тому числі і з відповідальними посадовими  особами релокованих підприємств.

Днями головні державні інспектори Михайло Джумеля, Сергій Гриценко мали розмову з місцевими підприємцями, працівниками  кадрових та фінансових структурних підрозділів деяких суб’єктів господарювання Хустщини.

Фахівці Управління звернули увагу присутніх на особливості залучення до роботи деяких категорій працівників, оплати праці, надання щорічної основної оплачуваної відпустки у період дії воєнного стану, призупинення дії трудового договору у період дії воєнного стану тощо.