Новини

Фахівці Управління Держпраці Закарпаття продовжують надавати правову підтримку підприємствам, які релокуються на територію області

На Закарпатті відновити свою діяльність, яка вимушено припинилася через війну, збирається київське ТОВ «Лабораторія інноваційних технологій активованих водних розчинів та біоцидних продуктів».  Це підприємство у співпраці з Апаратом  Ради національної безпеки та оборони розробило дослідно-промисловий зразок установки, призначеної для автоматичного генерування дезінфікуючих і стерилізуючих  розчинів в умовах ведення активних бойових дій та в мирний час. 

Вказані розчини можуть бути ефективними для застосування в захисних спорудах з метою недопущення виникнення  та розповсюдження інфекційних захворювань, для  знезараження води, технічного і побутового  використання.

Наразі товариству вдалося лише перемістити наукове обладнання та частину документації, котрі прилаштували в приміщенні хімічного факультету Ужгородського національного університету. Під час релокації представники лабораторії стикнулися з певними проблемними питаннями, якими керівник Віктор Івкін поділився з головними державними інспекторами Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанною Гукс, Артуром Сумарою та Зоряном Берником під час сьогоднішньої робочої зустрічі.

За словами очільника київського ТОВ, найбільш болючим для них є кадрове питання. Річ у тім, що для відновлення виробництва потрібні кваліфіковані працівники.  З цього приводу представники Управління Держпраці порадили звертатися в центр зайнятості або до керівництва хімічного факультету УжНУ.

Водночас держінспектори надали консультацію щодо правового врегулювання інших питань, зокрема щодо  застосування вимог законодавства про працю, насамперед змін  в організації трудового процесу в умовах війни.