Новини

Роботодавці Міжгірщини спільно з представниками Управління Держпраці і центру зайнятості радилися щодо працевлаштування переселенців

У Міжгір’ї на семінар, який був організований нещодавно силами працівників районного центру зайнятості спільно з представниками Управління Держпраці області, зібралися місцеві роботодавці.

Питанням номер один, що розглядалося у ході цього заходу, було працевлаштування осіб, переселених з гарячих точок нашої країни. Люди залишилися не лише без даху над головою, а й засобів для існування. Тож учасники зібрання розглянули ситуацію на ринку праці Міжгірщини, зокрема обговорили варіанти можливого створення  додаткових або наявність вільних робочих місць для цієї категорії громадян.

Представник Управління Держпраці краю Іван Лопіт зі свого боку надав місцевим роботодавцям  роз’яснення щодо укладення трудових договорів та їх розірвання, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, проведення індексації зарплати,  надання та тривалість щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, обчислення середньої зарплати мобілізованим працівникам, режим роботи тощо, звісно з урахування останніх змін у чинному законодавстві та реалій роботи в умовах воєнного стану.