Новини

З роботодавцями Тячівщини – про вимоги щодо оформлення трудових відносин та про державну підтримку для працевлаштування переселенців

Багато хто з внутрішньо переміщених осіб починає на Закарпатті жити фактично з нуля.  Декому вдалося навіть знайти роботу. Але ще чимало громадян перебувають у пошуку. Дефіцит  робочих місць спостерігався в області задовго до війни, тепер і поготів.

Для підтримки переселенців у нашій державі, як відомо, запроваджена програма компенсації роботодавцям витрат на зарплату таким особам. Саме про це йшлося на семінарі, що проходив днями у Тячівському центрі зайнятості, на якому були присутні роботодавці Тячівщини, представники  ЦЗ, а також головний державний інспектор Управління Держпраці Закарпаття Віталій Юртин.

Як повідомлялося під час заходу, при укладенні трудових договорів з переселенцями, які стали на облік як внутрішньо переміщені особи,  роботодавцям потрібно подати певний перелік документів у центр зайнятості для отримання вказаної грошової компенсації.

При цьому представник Управління Держпраці наголосив на важливості офіційного оформлення трудових відносин. «Тільки в такому випадку, - сказав Віталій Юртин, - роботодавець може розраховувати на державну підтримку». Водночас він поінформував присутніх про останні новації щодо організації трудового процесу в умовах воєнного стану і надав контактні дані, за якими можна отримати консультацію фахівців Управління Держпраці.