Новини

Фахівці Управління Держпраці Закарпаття надали працівникам аграрного підприємства на Ужгородщині рекомендації щодо безпечної праці у полі

Посівна кампанія на Закарпатті розпочалася, як завжди, за графіком. У товаристві з обмеженою відповідальністю «Карпатиагропродукт», що в селі  Коритняни Ужгородського району,  вже вдалося виконати роботи з посіву ранніх зернових культур на площі понад 600 га. Однак посівна кампанія у воєнних  умовах потребує додаткових заходів  безпеки праці.

У зв’язку з цим фахівці відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті і зв’язку Управління Держпраці краю Володимир Вербовський та Іван Ковач провели з відповідальними посадовими особами цього підприємства консультаційну годину.

Під час заходу надали рекомендації щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах війни. Окремо звернули увагу співбесідників на необхідність додержання Правил  охорони праці у сільськогосподарському виробництві  при проведенні певного комплексу робіт. Зокрема, правила ОП на автотранспорті  під час роботи з інструментами та пристроями, поводження з мінеральними добривами та агрохімікатами при їх використанні, а також вимоги щодо їх зберігання.

Водночас представники Управління Держпраці нагадали про порядок проведення інструктажів з працівниками, розроблення інструктажів з охорони праці з різних видів робіт і порядок проходження керівництвом навчання з охорони праці.

У ході консультаційної години йшлося і про важливість випуску на лінію справної та укомплектованої сільгосптехніки, забезпеченості працівників спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.