Новини

З працівниками деревообробного підприємства у Мукачеві обговорили основні вимоги з охорони праці та законодавчі зміни

Головний державний інспектор  відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Мирослав Феделеш побував нещодавно з профілактичним візитом на приватному деревообробному підприємстві «Будсервіс» у Мукачеві.

– Сьогодні, в умовах воєнного стану, дуже важливо, щоб підприємства краю й надалі безперебійно працювали, – сказав Мирослав Феделеш, – але виробництво, особливо, де експлуатується обладнання підвищеної небезпеки та застосовуються роботи підвищеної небезпеки, не повинне забувати про відповідні вимоги з охорони праці.

Тож представник Управління Держпраці, у межах свого візиту нагадав керівництву та відповідальним посадовим особам базові нормативно-правові акти з охорони праці, зокрема Правила охорони праці в деревообробній промисловості і Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.

Окремо звернув увагу на вимоги безпеки праці на деревообробних верстатах, а також наголосив на обов’язковості  використання під час роботи засобів індивідуального захисту. Водночас повідомив про останні  зміни, що відбулися у законодавстві з ОП та ПБ в умовах війни.