Новини

У Мукачеві за круглим столом спільно вирішували конкретні проблемні питання щодо переміщення бізнесу з гарячих точок

Сьогодні в Мукачеві в офісі коворкінг-центру для підприємців-переселенців, який нещодавно відкрився у міській раді, відбувся круглий стіл, в якому взяли участь галузеві інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема Іван Хланта, Володимир Севч та Мирослав Феделеш.

Як зауважувалось під час заходу, вказаний центр створений  для налагодження комунікації між підприємцями, котрі приїхали з гарячих точок, місцевою владою і бізнесовими структурами краю.

На сьогоднішньому засіданні учасники вже вирішували конкретні проблемні питання, що виникають при переміщенні бізнесу релокованого на терени Закарпаття. Тільки до Мукачева переїхали 8 підприємств із зони бойових дій, частина вже успішно працює. Деякі ще на етапі переміщення, встановлення обладнання та пошуку працівників. Також понад 30 спеціалістів з інших областей знайшли тут роботу за фахом.

Посадові  особи Управління повідомили, що надають консультативний супровід таким підприємствам. Насамперед роз’яснють питання застосування законодавчих новацій щодо оплати праці, звільнення, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу, організації безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг в умовах- війни.

Водночас поінформували, що на сайті Управління Держпраці вказані прямі контакти структурних підрозділів. Тож за потреби роботодавці можуть зателефонувати й отримати консультацію за профільними напрямами у зручному для них форматі. А також мають можливість скористатися сервісом Держпраці «інтерактивний інспектор»: https://uz.dsp.gov.ua/index.php/statti-interv-iu/1835-servis-interaktyvnyi-inspektor-prodovzhuie-robotu