Новини

Про вимоги до безпечної праці в умовах війни фахівець Управління Держпраці поінформувала під час семінару-наради на Тячівщині

Як відомо, щороку 28 квітня у всьому світі святкують Міжнародний день охорони праці. Традиційно напередодні фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять заходи з нагоди його відзначення.

Так, упродовж 12-13 квітня головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Розалія Федоришин провела семінар-нараду  з фахівцями ФОП Вакула В.В. та ТОВ «Павлик-М» на Тячівщині.

Насамперед посадовець пояснила учасникам заходів про основні вимоги щодо організації служби охорони праці на підприємстві, проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, ведення технічної документації, використання захисних засобів, терміни їх повірки та обліку, забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях  в умовах   воєнних (бойових) дій.

Водночас Розалія Федоришин окремо зупинилася на вимогах щодо видачі дозвільних документів, правилах підготовки інструкцій та проведення інструктажів з охорони праці.

При цьому наголосила, що однією із складових ефективної роботи будь-якого підприємства є профілактика виробничого травматизму. Адже в основі більшості нещасних випадків, які трапляються на виробництві, лежить людський фактор та організаційні причини, у першу чергу порушення вимог нормативно-правових документів з охорони праці.