Новини

Фахівці Управління Держпраці надали працівникам релокованих на Закарпаття підприємствам правову допомогу з питань праці та охорони праці

На Закарпатті поступово починають запускати свою роботу підприємства, які мали потребу перемістити свої виробничі потужності на територію області і виявили бажання тут працювати. У Мукачеві на базі одного з тамтешніх підприємств днями  розгорнули діяльність два київські релоковані товариства з обмеженою відповідальністю – будівельна кампанія і підприємство з продажу товарів широкого вжитку.

Для сприяння  цим суб’єктам  господарювання  в якнайшвидшому адаптуванні на теренах нашого краю галузеві інспектори  Управління  Держпраці, зокрема Мирослав  Феделеш, Володимир Севч та Іван Хланта, провели з власниками та відповідальними посадовими особами вказаних ТОВ зустріч, під час якої надали правові консультації  щодо застосування  нових вимог законодавства про працю і з питань охорони праці.

Насамперед, йшлося про вимоги стосовно оформлення усіх необхідних документів для провадження трудової діяльності, нових правил трудових відносин в умовах війни, виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації  об’єктів підвищеної небезпеки, а також загальних питань із створення безпечних умов праці на виробництві.

Як зауважив очільник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, фахівці Управління в межах компетенції вже активно надають необхідний консультаційний супровід з широкого спектра питань  таким підприємствам, допомагаючи їм продовжити здійснювати їх діяльність у правовому полі  в умовах війни.