Новини

На онлайн-семінарі говорили про новації у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану

Начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош і його перший заступник Василь Грицик взяли участь у семінарі на тему: «Новації у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану», що проходив у режимі відеоконференції. Захід був проведений за сприяння Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення, Національної академії правових наук України та Ужгородського ДВНЗ Ужгородський національний університет.

Про організацію трудових відносин і забезпечення прав працівників в умовах воєнного стану присутнім розповів проректор з навчально-методичної роботи Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого  Олег Ярошенко. Проблемні аспекти регулювання трудових відносин в умовах війни охарактеризувала заступник начальника відділу кадрів  ДВНЗ УжНУ Вікторія Фрідманська. Далі  директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич поділився практичним досвідом  застосування новацій трудового законодавства.

А представники Управління  Держпраці у Закарпатській області ознайомили  учасників зібрання з повноваженнями Управління в умовах воєнного стану.  

Як наголосив Богдан Дорош, у цей час основна увага зосереджена на роз’яснювальній  роботі. Роботодавцям і найманим працівникам надаються відповідні консультації та рекомендації щодо застосування нових норм законодавства про працю, насамперед у частині укладення, розірвання та призупинення дії трудового договору; надання відпусток; оформлення кадрових документів; працевлаштування переселенців тощо. Також нині посадові особи Управління Держпраці надають консультативний супровід релокованим на територію краю підприємствам.

Також Василь Грицик детально зупинився на тих практичних питаннях, з якими роботодавці та наймані працівники найчастіше звертаються у теперішніх умовах до Управління. Після цього посадовці відповіли на запитання, що цікавили осіб, які брали  участь у заході