Новини

Вимушеним переселенцям на Свалявщині надали правову допомогу з питань праці

На Закарпатті частина вимушених переселенців нині мешкає у приміщеннях санаторіїв та дошкільних навчальних закладів.  Але знайти безпечний прихисток – ще замало для повернення до повноцінного життя. Люди, потребуючи засобів для існування, активно шукають роботу.  На жаль, у сучасних умовах зробити це нелегко, оскільки багато чого змінилося у чинному законодавстві про працю.  До того ж,  в область в основному приїхали жінки з дітьми, які належать до особливо вразливої категорії.

Для  надання переселенцям консультаційної допомоги з цих питань  в області проводяться виїзні зустрічі за участі представників Управління Держпраці краю, районних філій центру зайнятості та керівників санаторних і освітніх закладів.

Днями робоча група, до складу якої також увійшов головний державний інспектор Управління  Держпраці Олег Соломко, мала такі зустрічі  на Свалявщині, зокрема у санаторіях «Поляна», «Сонячне Закарпаття» та Свалявському закладі дошкільної освіти №6.

Переселенців поінформували про стан ринку праці області, наявні актуальні вакансії в базі даних Закарпатської служби зайнятості. При цьому особлива  увага приділялася особливостям отримання послуг служби зайнятості у воєнний час. Також внутрішньо переміщені особи отримали консультації з питань трудового законодавства та порядку отримання первинної та вторинної правової допомоги.