Новини

В Ужгороді нинішнім «мешканцям» ПАДІЮНу надавали рекомендації щодо захисту від торговців людьми

Проблема торгівлі людьми, яка не є новою для України, особливо гострого звучання набрала зараз, у час війни. Річ у тім, що багато українців, котрі задля своєї безпеки подалися за кордон або в інші регіони, можуть бути потенційними жертвами шахраїв.   Адже охочих заробити на чужій біді,  на жаль, вистачає. Як у нас, так і за межами держави. 

На Закарпатті фахівці Управління Держпраці регулярно проводять просвітницькі заходи для переселенців з метою їх захисту  від потрапляння у можливі шахрайські пастки.

Сьогодні, до прикладу, головні державні інспектори Артур Сумара та Зорян Берник мали розмову з  внутрішньо переміщеними особами,  поселеними  у  пристосовані кімнати в ПАДІЮНі.

За словами фахівців Управління Держпраці, правозахисники нині вже фіксують спроби зловмисників торгувати «живим товаром». Тому закликають всіх, а особливо молодь та жінок з дітьми, бути уважними і дотримуватися відповідних правил безпеки. Принагідно серед переселенців розповсюджують інформаційні листи  та плакати з рекомендаціями, як не потрапити у пастку, а також  контактними даними, за якими  можна шукати допомогу у разі біди.