Новини

Фахівці Управління Держпраці продовжують надавати правову підтримку внутрішньо переміщеним особам

Українці, які задля власного порятунку  були змушені покинути рідні місця, незалежно від того, де вони тепер перебувають: в західних регіонах України чи за кордоном, однаково потребують правової допомоги та елементарної людської підтримки. Тому відразу, відколи на Закарпаття прибули перші переселенці, до загальної справи допомоги цим людям, у межах своєї компетенції, долучилися і фахівці Управління Держпраці.

Майже щодня посадовці Управління беруть участь у різних правових заходах, організовують і проводять зустрічі та акції з метою поінформування тимчасово переміщених осіб  про застосування нових законодавчих вимог з питань праці та надання рекомендацій застережного характеру  для протидії торгівлі людьми.

Днями головні державні інспектори Управління Держпраці краю Володимир Севч та Андрій Мучичка провели зустріч з переселенцями, які тимчасово розміщені у садочку села Страбичово, що на території Горондівської ОТГ.

Традиційно у ході зустрічі обговорили актуальні для сьогодення  питання, пов’ язані з працевлаштуванням.  Посадові особи Управління Держпраці також  роз’яснили учасникам зустрічі законодавчі норми щодо розірвання трудового договору на попередньому місці роботи, що потрібно  знати для оформлення  трудових відносин на новому місці і як не стати жертвами роботодавців-шахраїв.